Nieuws

Succesvolle Hengelose Vrijwilligersmarkt!

Gisteravond vond de Hengelose Vrijwilligersmarkt in de Schouwburg plaats. Na de opening van wethouder Marie-José Luttikholt stonden er maar liefst 50 organisaties klaar om de bezoekers wegwijs te maken over wat er allemaal mogelijk is als vrijwilliger.

Rond 18.30 werd de markt feestelijk geopende door wethouder Marie-José Luttikholt  (WMOZorg en Welzijn, Kunst en Cultuur). Zij stipte het belang van vrijwilligerswerk aan en prijst het initiatief van deze jaarlijkse Vrijwilligersmarkt door Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo.

‘Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. We hebben ze hard nodig om mooie initiatieven hier in Hengelo gaande te houden. Je kunt rustig zeggen dat zij samen met de instellingen die zich hier voor inzetten, de smeerolie van de samenleving zijn.’, alsdus Luttikholt.

Glossy: De kracht van… Vrijwilligers

Bij de opening stond er nog een kleine verrassing te wachten. Else de Feber, Coördinator Wijkracht vrijwilligerswerk Hengelo, overhandigde aan de wethouder speciaal voor deze Vrijwilligersmarkt gemaakte glossy: De kracht van… Vrijwilligers. Een prachtig magazine vol mooie verhalen van vrijwilligers en waarom zij dit zo belangrijk vinden.

Veel bezoekers en geïnteresseerden

Het was fijn om te zien dat de mensen na een periode van corona en wat minder mogen, de weg naar de Hengelose Vrijwilligersmarkt in grote getale wisten te vinden. De aanwezige organisaties konden dan ook rekenen op veel geïnteresseerden en aanmeldingen.

Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo, als organisator blikt samen met de gemeente Hengelo tevreden terug.

‘Met deze markt hebben de organisaties gezorgd dat mensen met inspiratie en zelfs met een leuke en passende vrijwilligersklus de deur uit zijn gegaan, hiermee kunnen tal van Hengelose voorzieningen in stand worden gehouden’

Zegt Marianne Jansen, coördinator Vrijwilligersmarkt.

Vele vrijwilligers maken licht werk

Vele vrijwilligers maken licht werk en Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo hoopt met deze Vrijwilligersmarkt Hengelo de bezoekers geïnspireerd te hebben voor vrijwilligerswerk.

‘Wij streven naar een inclusieve samenleving. Wijkracht staat voor het vinden, verbinden, vertrouwen en vakmanschap. Met inzet van enthousiaste vrijwilligers kunnen wij als organisatie samen met de inwoners bouwen aan een samenleving waar iedereen kan meedoen. Hoe mooi is dat?’ Blikt Jansen tevreden terug.

Mijn vraag of opmerking...