Wijkhuyzen Hengelo

Met drie centrale plekken in Hengelo, een breed activiteitenprogramma, passende ondersteuning en in samenwerking met verschillende professionele en vrijwilligersorganisaties geeft Wijkracht een invulling aan de vrij toegankelijke voorzieningen in Hengelo voor ouderen en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Met de komst van drie centrale locaties, bovenop de verschillende ‘kuierlocaties’ versterkt Wijkracht de mogelijkheden en voorzieningen. Per stadsdeel een bruisende plek waar mensen samenkomen, waar activiteiten plaatsvinden en de faciliteiten aanwezig zijn om te doen wat nodig is.

De Wijkhuyzen zijn:

Vind hier alle informatie over de Wijkhuyzen.

Professionals en vrijwilligers van Wijkracht zijn aanwezig om bezoekers te ontvangen en waar nodig te ondersteunen. Zij weten mensen met elkaar te verbinden en kennen de voorzieningen in Hengelo zodat ze, als het nodig is, mensen direct doorverwijzen naar de juiste plek. Tegelijkertijd biedt de nieuwe opzet ook de mogelijkheid om langer op de vertrouwde plek te blijven en snel te schakelen wanneer er meer ondersteuning nodig is.

Vrij toegankelijk

De Wijkhuyzen zijn vrij toegankelijk. Een verwijzing is niet nodig. Dit maakt de voorziening laagdrempelig. Wanneer mensen mee blijven doen, iets om handen hebben en onder de mensen zijn, kunnen we problemen zoals eenzaamheid beter voorkomen.

Ook andere thema’s zoals armoede, depressie en meer signaleren we eerder. Als netwerkorganisatie werken we intensief samen met inwoners, vrijwilligers
en andere professionals. Hierdoor zijn we in staat om mensen snel de juiste ondersteuning te geven.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...