Werken bij Wijkracht

Wil jij bijdragen aan meer welzijn, meer zelfredzaamheid en zo de inwoners en samenleving een stukje mooier maken? Wat fijn! Bij Wijkracht werken sociaal werkers die breed opgeleid zijn, maar vaak een eigen expertise hebben. Doordat we in teams werken, is het eenvoudig om kennis en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Naast de verschillende sociaal werkers hebben we een breed ondersteuningsteam waar je financiële mensen, HRM, communicatie, secretariaat en ook het management vindt. 

Solliciteren
Eventuele vacatures vind je op deze pagina. Staan er geen vacatures? Je mag jezelf altijd aan ons voorstellen door een open sollicitatie te sturen. Laat ons weten waarom jij een goede aanvulling bent voor een van onze teams. Stuur je sollicitatie dan naar info@wijkracht.nl

Stage
Ieder jaar bieden wij een aantal stageplaatsen aan. Deze stageplaatsen geven leerlingen/studenten de mogelijkheid ervaring op te doen met het brede werkgebied van de wijkteams. Interesse in een stage bij Wijkracht? Stuur ons een mail, met daarin in ieder geval je opleiding, soort stage dat je zoekt en je motivatie om bij Wijkracht te komen.

Jongerenwerker Skillz Haaksbergen (16 uur)

Wij zijn per direct op zoek naar een sociaal cultureel werker met als expertise “Jongerenwerk”.

Skillz jongerenwerk

Weten waar jongeren zijn, wat er leeft, wat er speelt, zorgen dat ze ons kennen. Dat is de basis van waaruit het jongerenwerk werkt. Skillz biedt jongeren perspectief, inzicht en kijkt naar wat een jongere kan én wil. Het jongerenwerk werkt onder de naam Skillz. In de gemeente Haaksbergen is Skillz onderdeel van de Noaberpoort.

Wat ga je doen?

Jij begrijpt dat jongeren niet altijd in staat zijn om moeilijkheden in hun leven zelf op te lossen. Je ondersteunt jongeren om dit wel (weer) te kunnen. Dit doe je door te kijken naar hun talenten en mogelijkheden. Van jongeren zelf en binnen hun omgeving. Als professional gebruik je hierbij je vakkennis, mensenkennis en een hoop creativiteit. Je voert projecten uit op preventief, educatief en creatief gebied en begeleidt jongeren hierin. Je neemt het niet over maar laat ze het zelf ervaren. Je werkt zowel vindplekgericht als vraaggericht. Onze jongerenwerkers zijn bezig daar waar de jongeren zijn: op school, bij (sport)verenigingen of gewoon op straat en we spelen in op datgene waar jongeren behoefte aan hebben.
Wie ben jij? Jij bent sociaal vaardig, zet graag problemen om in kansen, houdt van uitdagingen en een nieuwe manier van werken. Je bent initiatiefrijk, flexibel, hebt lef en bent uitstekend in staat contacten te leggen en te onderhouden. Je durft anders te zijn dan anderen en je weet dat je samen met anderen veel kunt bereiken. Je hebt veel ervaring in het werken met (kwetsbare) jongeren en kennis van en affiniteit met de doelgroep jongeren. Je stelt je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en vindt het een uitdaging om dit in de praktijk te gebruiken. Je hebt geen bezwaar tegen ’s avonds werken en incidenteel in het weekend. Je hebt een relevante HBO opleiding zoals bijv. Social Work.

Bekijk hier de volledige vacature

Solliciteren? Interesse?

Interesse? Laat het ons weten! Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór 7 juli 2022 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl, o.v.v. “vacature jongerenwerker 16 uur”. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Bart van der Burg, Jongerenwerker, via 06 -14132505.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 12 juli 2022.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...