Werken bij Wijkracht

Wil jij bijdragen aan meer welzijn, meer zelfredzaamheid en zo de inwoners en samenleving een stukje mooier maken? Wat fijn! Bij Wijkracht werken sociaal werkers die breed opgeleid zijn, maar vaak een eigen expertise hebben. Doordat we in teams werken, is het eenvoudig om kennis en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Naast de verschillende sociaal werkers hebben we een breed ondersteuningsteam waar je financiële mensen, HRM, communicatie, secretariaat en ook het management vindt. 

Solliciteren
Eventuele vacatures vind je op deze pagina. Staan er geen vacatures? Je mag jezelf altijd aan ons voorstellen door een open sollicitatie te sturen. Laat ons weten waarom jij een goede aanvulling bent voor een van onze teams. Stuur je sollicitatie dan naar info@wijkracht.nl

Stage
Ieder schooljaar bieden wij een aantal stageplaatsen aan. Deze hbo stageplaatsen geven studenten de mogelijkheid ervaring op te doen met het brede werkgebied van de wijkteams. Interesse in een stage bij Wijkracht? Stuur ons een mail, met daarin in ieder geval je opleiding, soort stage dat je zoekt en je motivatie om bij Wijkracht te komen.

Coördinator Vrijwilligerswerk Haaksbergen

In Haaksbergen is Wijkracht partner van de Noaberpoort. Wij ondersteunen inwoners in Haaksbergen op verschillende manieren. Onder meer met informatie en advies over vrijwilligerswerk. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij het vrijwilligerswerk Haaksbergen terecht met vragen over vrijwilligerswerk. Zoeken naar een leuke vrijwilligersfunctie of mensen vinden, kan met de online vacaturebank. Het vrijwlligerswerk Haaksbergen in het kort:

 • Bemiddeling
 • Informatie en advies
 • Promotie
 • Deskundigheidsbevordering

Met cursussen en trainingen besteden we aandacht aan deskundigheidsbevordering van vrijwilligers en organisaties. Het aanbod van onze eigen Wijkracht Academie sluit hier goed bij aan. 

Wat ga je doen?
Als coördinator houd je je onder andere bezig met:

 • Het up to date houden van de online vacaturebank
 • Vraag en aanbod matchen: warme bemiddeling
 • Het adviseren van vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrijwilligersbeleid
 • Deelnemen aan regionaal samenwerkingsverband vrijwilligerscentrales VOSVI
 • Organiseren van een jaarlijkse vrijwilligersmarkt
 • Het jaarlijks organiseren van een programma ten behoeve van deskundigheidsbevordering
 • Het op verzoek geven van gastlessen en presentaties
 • Verantwoorden in registratiesysteem
 • Uitvoeren twee jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Wie ben jij?
Je beschikt over een relevante hbo-opleiding of aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie. Je bent enthousiast, sociaal zeer vaardig, initiatiefrijk, stressbestendig en tactisch. Je bent een aanpakker en een echte regelaar. Jij hebt goede kennis van de sociale kaart van Haaksbergen. Je kunt goed netwerken en verbindingen leggen. Je hebt voldoende kennis van office 365 en je kunt overweg met CMS (Typo3) voor het beheer van de website www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl

Bekijk hier de volledige vacaturetekst. Hier lees je ook hoe je kunt reageren. 

Reageren
Reageren kan tot 18 januari 2021. De gesprekken vinden plaats op 21 januari. 
 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...