Werken bij Wijkracht

Wil jij bijdragen aan meer welzijn, meer zelfredzaamheid en zo de inwoners en samenleving een stukje mooier maken? Wat fijn! Bij Wijkracht werken sociaal werkers die breed opgeleid zijn, maar vaak een eigen expertise hebben. Doordat we in teams werken, is het eenvoudig om kennis en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Naast de verschillende sociaal werkers hebben we een breed ondersteuningsteam waar je financiële mensen, HRM, communicatie, secretariaat en ook het management vindt. 

Solliciteren
Eventuele vacatures vind je op deze pagina. Staan er geen vacatures? Je mag jezelf altijd aan ons voorstellen door een open sollicitatie te sturen. Laat ons weten waarom jij een goede aanvulling bent voor een van onze teams. Stuur je sollicitatie dan naar info@wijkracht.nl

Stage
Ieder jaar bieden wij een aantal stageplaatsen aan. Deze stageplaatsen geven leerlingen/studenten de mogelijkheid ervaring op te doen met het brede werkgebied van de wijkteams. Interesse in een stage bij Wijkracht? Stuur ons een mail, met daarin in ieder geval je opleiding, soort stage dat je zoekt en je motivatie om bij Wijkracht te komen.

Coördinator Wijkracht Vrijwilligerswerk (16 uur)

Wij zijn per direct op zoek naar een coördinator vrijwilligerswerk vanwege ziektevervanging voor de periode van maximaal een half jaar.

Wijkracht Vrijwilligerswerk.

Bij Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo weten we alles van vrijwilligerswerk. Wij zijn dé makelaar op het gebied van vrijwilligerswerk.
We begeleiden potentiële vrijwilligers in hun zoektocht naar een geschikte vrijwilligersfunctie. Daarnaast bieden wij organisaties de mogelijkheid om hun vrijwilligersvacatures via onze online vacaturebank aan te bieden, aangevuld met ons persoonlijk advies. Ook bieden wij deskundigheidsbevordering aan, zowel aan vrijwilligers als aan organisaties.

Wat ga je doen?

De zoektocht naar geschikt vrijwilligerswerk is niet altijd eenvoudig. Bij Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo zorgen we via onze vacaturebank ervoor dat vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact komen. Daarbij ondersteunen wij in het vinden van passend vrijwilligerswerk met de inzet van vrijwillige coaches, de zogeheten Warme bemiddeling. De coaches helpen inwoners bij het zoeken naar een passende en leuke vrijwilligersbaan. Hierbij wordt gekeken naar de wensen, het niveau en de mogelijkheden.
Wijkracht Vrijwilligerswerk heeft een informatie- en adviestaak. We zijn er voor allerlei praktische vragen van zowel vrijwilligers als organisaties op het gebied van onder andere regelgeving, verzekeringen, maatschappelijke stages, belastingregels, vergoedingen, werven en behouden van vrijwilligers.
Het liefst helpen we nog meer Hengelose inwoners aan vrijwilligerswerk. Daarom speelt (online) aandacht bij ons een belangrijke rol. Denk hierbij aan social media, werkbezoeken, gastlessen en PR. Elk jaar worden onze vrijwilligers in het zonnetje gezet op een groot vrijwilligersfeest, met uitreiking van de Vrijwilligersawards. Wij zijn een klein en zelfstandig team met enthousiaste en betrokken medewerkers en vrijwilligers. Onze werkplek is de Bibliotheek in Hengelo aan de Beursstraat 34. Wijkracht Vrijwilligerswerk is 22 uur per week open voor publiek. Alle werkzaamheden bij het Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo brengen ook administratieve handelingen met zich mee.

Jouw coördinatietaken bestaan uit:

• Instrueren en begeleiden van de Frontoffice vrijwilligers
• Afhandelen persoonlijke, telefonische en e-mailvragen
• Informatie en advies geven aan vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers over vrijwilligerszaken
• Bijhouden van de website bij de online vacaturebank
• Plaatsen van berichten op Facebook en LinkedIn
• Organiseren van het Vrijwilligersfeest, de Vrijwilligersmarkt en andere voorkomende activiteiten, samen met een collega
• Op werkbezoek bij maatschappelijke organisaties
• Geven van presentaties en gastlessen (op verzoek)
• Maandelijks verwerken van de cijfers van alle persoonlijke en digitale contacten, vragen en adviezen
• Actieve rol in netwerkbijeenkomsten en- overleggen
• Afstemming met de participatiecoaches van de gemeente Hengelo
• Maandelijks overleg met coaches Warme bemiddeling
• Acquisitie: Werving vrijwilligers vacatures
• Voeren van intakegesprekken
• Registratie en verantwoording

Bekijk hier de volledige vacature.

Solliciteren? Interesse?

Laat het ons weten! Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór 4 oktober 2022 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl, o.v.v. “vacature Coördinator Vrijwilligerswerk Hengelo”. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen Else de Feber tel. 06-14132601.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 10 oktober 2022.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...