Werken bij Wijkracht

Wil jij bijdragen aan meer welzijn, meer zelfredzaamheid en zo de inwoners en samenleving een stukje mooier maken? Wat fijn! Bij Wijkracht werken sociaal werkers die breed opgeleid zijn, maar vaak een eigen expertise hebben. Doordat we in teams werken, is het eenvoudig om kennis en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Naast de verschillende sociaal werkers hebben we een breed ondersteuningsteam waar je financiële mensen, HRM, communicatie, secretariaat en ook het management vindt. 

Solliciteren
Eventuele vacatures vind je op deze pagina. Staan er geen vacatures? Je mag jezelf altijd aan ons voorstellen door een open sollicitatie te sturen. Laat ons weten waarom jij een goede aanvulling bent voor een van onze teams. Stuur je sollicitatie dan naar info@wijkracht.nl

Stage
Ieder jaar bieden wij een aantal stageplaatsen aan. Deze stageplaatsen geven leerlingen/studenten de mogelijkheid ervaring op te doen met het brede werkgebied van de wijkteams. Interesse in een stage bij Wijkracht? Stuur ons een mail, met daarin in ieder geval je opleiding, soort stage dat je zoekt en je motivatie om bij Wijkracht te komen.

Onafhankelijk Cliëntondersteuner Haaksbergen (32 uur)

Voor ons team in Haaksbergen zijn wij opzoek naar een onafhankelijk Cliëntondersteuner. 

Noaberpoort Haaksbergen 
Wijkracht is één van de partners van Noaberpoort, de toegang voor zorg en welzijn in de gemeente Haaksbergen. In Noaberpoort werken verschillende organisaties samen onder één dak met maar één doel: het welzijn en de zelfredzaamheid van inwoners uit de gemeente Haaksbergen vergroten. 

Wat ga je doen?
Als cliëntondersteuner help je cliënten om weloverwogen keuzes te maken op het gebied van zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Je kijkt eerst naar wat de cliënt zelf kan, eventueel met hulp van eigen netwerk. Daarna kijk je samen of er nog andere voorzieningen nodig zijn. De volgende werkzaamheden behoren tot jouw takenpakket:

  • De weg wijzen in wet- en regelgeving op het gebied van zorg, werk en welzijn;
  • Begeleiden bij (de voorbereiding van) een gesprek met de gemeente of een andere instantie;
  • Hulp bieden met het indienen van een aanvraag van zorg of een voorziening, maar ook bij het maken van bezwaar tegen een afwijzing van zorg, een voorziening of een uitkering of bij een klachtenprocedure;
  • Hulp bieden bij het maken van een persoonlijk plan, ondersteuningsplan of PGB-plan;
  • Hulp bieden bij het vinden van een zorgaanbieder;
  • Bemiddelen tussen de cliënt en instanties, instellingen en overige betrokkenen;
  • Het organiseren van mantelzorg of professionele zorg;
  • Ondersteuning bieden bij het vinden van werk, dagbesteding of (passend) onderwijs.

Benieuwd naar de gehele vacaturetekst? Deze kan je hier lezen. 

Interesse? Laat het ons weten! Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór woensdag 1 juli 2021 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...