Werken bij Wijkracht

Wil jij bijdragen aan meer welzijn, meer zelfredzaamheid en zo de inwoners en samenleving een stukje mooier maken? Wat fijn! Bij Wijkracht werken sociaal werkers die breed opgeleid zijn, maar vaak een eigen expertise hebben. Doordat we in teams werken, is het eenvoudig om kennis en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Naast de verschillende sociaal werkers hebben we een breed ondersteuningsteam waar je financiële mensen, HRM, communicatie, secretariaat en ook het management vindt. 

Solliciteren
Eventuele vacatures vind je op deze pagina. Staan er geen vacatures? Je mag jezelf altijd aan ons voorstellen door een open sollicitatie te sturen. Laat ons weten waarom jij een goede aanvulling bent voor een van onze teams. Stuur je sollicitatie dan naar info@wijkracht.nl

Stage
Ieder jaar bieden wij een aantal stageplaatsen aan. Deze stageplaatsen geven leerlingen/studenten de mogelijkheid ervaring op te doen met het brede werkgebied van de wijkteams. Interesse in een stage bij Wijkracht? Stuur ons een mail, met daarin in ieder geval je opleiding, soort stage dat je zoekt en je motivatie om bij Wijkracht te komen.

Beleids- en stafmedewerker (24 tot maximaal 32 uur, HBO)

De wereld van het sociaal werk verandert continue. Wijzigingen op het gebied van participatie, Wmo en Jeugdzorg vragen om inzicht in trends, politieke sensibiliteit, visie op het sociaal domein en een neus voor innovatie. Wijkracht is een dynamische sociaal werkorganisatie met de focus op preventieve ondersteuning. Om onze ondersteuning op de best passende manier vorm te blijven geven, zoeken we een beleids- en stafmedewerker.

Wat ga je doen?
De beleidsmedewerker die we zoeken, geeft vorm aan nieuwe ontwikkelingen en slaat daarmee een brug tussen beleid, bestuur en uitvoering. Als beleidsmedewerker sociaal domein heb je een erg variërend takenpakket. Hoofdzakelijk ben je bezig én blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op jouw beleidsterrein. Verandert er wet- en regelgeving, jij weet het! Het ontwikkelen van beleid, dat is waar jij enthousiast van wordt; plannen schrijven en dit voorleggen aan het management en de bestuurder. Je bent maatschappelijk betrokken, analytisch en een verbinder. 

Bekijk hier de volledige vacaturetekst.

Solliciteren
Ben jij die 'sociaal domein trendwatcher' die gevraagd en ongevraagd advies geeft, beleid opstelt en verantwoordingen verzorgt? Laat dan voor 7 februari van je horen. Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór 7 februari 2022 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl, o.v.v. “vacature Beleids- en Stafmedewerker”. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Cevdet Örnek (Directeur-Bestuurder) op telefoonnummer 06 48 53 51 37.

Vacature Sociaal Werker, Haaksbergen (24 uur, HBO)

Als partner van Noaberpoort (de toegang voor zorg en welzijn) bieden wij in Haaksbergen informatie, advies, ondersteuning en activiteiten aan alle inwoners. Met een team van 18 professionals werken we samen met de inwoners, vrijwilligers en andere professionals aan het vergroten van het welzijn. Samen zorgen we dat iedereen op een eigen manier mee kan doen. Met elkaar én voor elkaar; dat is de kracht van Wijkracht. 

Wat ga je doen?
Jij begrijpt dat mensen soms niet zelfstandig moeilijkheden in het leven kunnen oplossen. Je ondersteunt mensen om dit wel weer te kunnen. Dit doe je door te kijken naar talenten en mogelijkheden van mensen zelf en/of binnen hun omgeving. Als professional gebruik je hierbij je vakkennis, mensenkennis en een dosis creativiteit. Jij richt je op het uitvoeren van algemeen maatschappelijk werk. Je hebt kennis van complexe gezinssystemen, multiproblem- en complexe casuïstiek. Je kunt deze situaties goed analyseren en vervolgens vanuit een analyse, samen met de klant een plan van aanpak opstellen en doelgericht stappen zetten.

Meer weten over de functie en het team? Bekijk hier de uitgebreide vacaturetekst

Solliciteren?
Interesse? Laat het ons weten! Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór 2 februari 2022 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl, o.v.v. “vacature Sociaal Werker Haaksbergen”. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met  Nienke Schuppers via 06 82 66 62 35 of Marion Kaaks tel 06 82 66 56 86.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...