De werkwijze

Om met Wijkracht in contact te komen heb je geen verwijzing nodig. Je mag zelf met ons bellen (088 945 57 22), mailen (info@wijkracht.nl), chatten (www.wijkracht.nl/chat) of langskomen in een van onze locaties. Wij gaan graag met je in gesprek. Onze hulp is gratis. Op basis van je vraag of behoefte aan hulp brengen wij je in contact met een van onze medewerkers of vrijwilligers. Er volgt dan eerst een gesprek. Soms krijg je in dat gesprek al adviezen en kun je weer verder. In andere gevallen is er iets meer nodig. Samen bepalen we dan de route. Wij blijven je ondersteunen zolang dat nodig is. Kunnen wij je niet helpen? Dan kijken wij in ons netwerk wie jou het beste kan ondersteunen. Wij helpen je op weg, zodat jij verder kunt. 

Wijkracht medewerkers vind je gewoon op straat, in buurthuizen, wijkcentra, bibliotheken, gemeentehuizen en op scholen. Wil je weten waar je Wijkracht in jouw gemeente kunt vinden? Kijk dan op de gemeentepagina door in de kaart op jouw gemeente te klikken.

Wijkracht kom je ook online tegen! Volg ons op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voor ons jongerenwerk Skillz (actief in Haaksbergen en Hengelo) geldt dat ze ook op Instagram actief zijn. 

Kennis en ervaring

Wijkracht heeft met ruim honderd professionals en ongeveer duizend vrijwilligers veel kennis en ervaring in huis. De sociaal werkers van Wijkracht zijn veelal hbo opgeleid (social work). Onze kennis en ervaringen blijven we ontwikkelen. Door het volgen van trainingen en door het uitwisselen van kennis en ervaringen met anderen in de vorm van kennisteams. Wijkracht zoekt altijd naar een manier om je verder te helpen. Ook als dat betekent dat we nieuwe manieren moeten bedenken en proberen. Dit bedenken en proberen doen we graag samen met inwoners en samenwerkingspartners. 

Kennis delen 
Onze kennis delen we graag met anderen. Dit doen we met onze Wijkracht Academie. De Wijkracht Academie biedt scholing, trainingen, lezingen en workshops voor iedereen. Het oplossen van problemen begint vaak met kennis. Wijkracht Academie kan je de kennis bieden die je soms nodig hebt. 

Professionals en vrijwilligers in het sociaal domein houden hun kennis op peil met het aanbod van Wijkracht Academie. Meer informatie en het actuele aanbod: www.wijkrachtacademie.nl.
 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...