Onze mensen

Ons werk is mensenwerk. Luisteren naar de vraag, zorg of het probleem en samen tot een juiste oplossing komen; dat is waar onze professionals en vrijwilligers goed in zijn. 

Voor wie
Wijkracht ondersteunt iedereen in de gemeenten waar wij actief zijn. Jong, oud, alleen, samen, met of zonder kinderen; voor ons telt ieder mens en iedere vraag of zorg. 

Onze professionals
Onze professionals zijn (hbo) opgeleide sociaal werkers. Dankzij de kennis en (levens)ervaring van onze professionals weten zij met aandacht te luisteren, goede vragen te stellen en adviezen en informatie te geven. Als onderdeel van een netwerkorganisatie weten onze sociaal werkers snel de weg naar de juiste ondersteuning te vinden. Dit kan bij Wijkracht zelf zijn of bij een andere organisatie. Dat maakt voor ons niet uit. Waar het bij Wijkracht om gaat is dat jij verder kunt. 
 

#Borne #Dinkelland #Haaksbergen #Hengelo #Oldenzaal

 

Onze vrijwilligers
Naast de 120 professionals zijn er ongeveer 1.000 vrijwilligers die zich inzetten voor Wijkracht of een van de onderdelen van Wijkracht. Deze vrijwilligers ondersteunen inwoners bijvoorbeeld bij taalvragen, administratietaken, groepsactiviteiten en rouwverwerking. Deze vrijwilligers voorzien wij van informatie, trainingen en andere benodigdheden zodat zij de ondersteuning goed kunnen uitvoeren. 

Samenwerking
Onze professionals kennen het aanbod aan ondersteuning in jouw gemeente. Ze werken samen met de medewerkers van de gemeente, lokale welzijnsorganisaties, zorginstanties en andere (vrijwilligers)organisaties. Dankzij dit netwerk kunnen onze mensen snel de juiste informatie en ondersteuning vinden die nodig is voor jouw situatie. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...