De kracht van Wijkracht

De podcast ‘De kracht van Wijkracht’ gaat over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sociale zorg en welzijn in Twente. Aan het woord komen mensen die op sociaal gebied met iets nieuws bezig zijn of bij nieuwe ontwikkelingen betrokken zijn.

Een lezing in drie delen over het brein en dementie

Dementie heeft grote invloed op relaties: de onderlinge band, het contact, de manier van communicatie en de balans in de relatie veranderen veelal.

Kennis van de werking van het brein vormt de basis voor het begrijpen van dementie.

In de driedelige lezing over het brein wordt u een eindje op weg geholpen. Dit wordt gedaan aan de hand van het gedachtengoed van Anneke van der Plaats. Aan de hand van haar schema over het onder en boven brein vertellen we hoe het brein werkt.

Aflevering 1 gaat over het onder en boven brein

Aflevering 2 gaat over belangrijke functies van het brein

Aflevering 3 gaat over confronterend gedrag.

Veel meer over dementie is te lezen in ‘de dag door met dementie’ van Anneke van der Plaats.

Aflevering 1: Jongeren in coronatijd
De eerste aflevering gaat over jongeren in Corona tijd. Aan het woord komen Sarah (school maatschappelijk werk), Dennis (jongerenwerk) en Pien en Kubra (Saxion studenten). Hoe hebben zij hun werk en stage vorm gegeven tijdens Corona.

Aflevering 2: LHBTIQ+
In deze tweede aflevering praten we met Nicole Wielens. Nicole is aandachtfunctionaris LHBTIQ+ en we praten over deze lange afkorting, over hetgeen al gedaan is en wat de plannen voor de toekomst zijn. Wist je dat bij 1 op de 10 LHBTIQ+ mensen sprake is van fysieke bedreiging ! Het webinar wat in de aflevering ter sprake komt is uitgesteld naar een later tijdstip.

Aflevering 3: Het sport en beweeg akkoord
Het sport en beweegakkoord in Haaksbergen gaat ervoor zorgen dat steeds meer inwoners van Haaksbergen voldoende bewegen. Nienke Schuppers vertelt in deze aflevering hoe ze dit in Haaksbergen gaan doen. Ook introduceert ze senioren ballet en de blauwe kaart als tegenhanger van de gele- en rode kaart’.

Aflevering 4: LOES, de week van het jonge kind
Tijdens de Week van het jonge Kind ( 28 juni t/m 2 juli), beantwoorden Marion te Braak, werkzaam bij Mediant preventie, en Veroni Weierink, werkzaam voor LOES Opvoedondersteuning, vragen van Cindy de Jong (LOES) over het aanbod voor ouders van jonge kinderen over opvoeden en opgroeien. Deze podcast geeft een duidelijk beeld voor professionals en ouders om aan de buitenwereld te laten zien wat beide instanties organiseren voor een gezonde ontwikkeling van het jonge kind.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...