Nieuws

Empowerment; ontdekken wat je kan!

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, starten we een empowerment cursus in Hengelo. Dit doen we samen met de stichting Lezen en Schrijven.

Wat is het?
Bij Empowerment ontdekken we samen wat iemand wil, wat iemand al kan en wat iemand nog nodig heeft. Met deze kennis en inzichten staat iemand sterker in zijn of haar leven. 
De empowerment cursus is bedoeld voor laaggeletterden / mensen die moeite hebben met taal. En die zich willen oriënteren op de toekomst en op mogelijke vervolgstappen in de eigen ontwikkeling.

Oriënteren en onderzoeken
De cursus is gericht op oriëntatie en duurt 9 weken. De deelnemers leren zichzelf beter kennen en waarderen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en worden zich bewust van hun wensen en mogelijkheden voor de toekomst. Zij onderzoeken wat zij kunnen doen om hun dromen waar te maken. 

Het is mogelijk na deze 9 weken een vervolgcursus te volgen waarbij deelnemers gaan nadenken over de vraag of ze willen werken (vrijwilligerswerk). Ze onderzoeken wat daarbij komt kijken en wat belangrijk is om (vooraf) te regelen. Dit is een oriënterend traject van 11 weken om deelnemers goed voor te bereiden voordat zij gaan solliciteren. 

Dag en locatie
We starten in maart op een maandagmiddag en/of dinsdagmorgen. De cursus vindt plaats bij Wijkracht aan de Johannaweg 26 in Hengelo. 

Meer informatie?
Op dinsdag 1 februari organiseren we om 9.30 uur en 10.30 uur een voorlichting voor iedereen die interesse heeft in Empowerment. Voor deze voorlichting moet je je aanmelden. 

Afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden, bepalen we eind januari of de informatiebijeenkomst door kan gaan. 

Contact
Wil je je aanmelden voor de voorlichting of heb je vragen? Neem dan contact op bij Tanja Diepenmaat van Wijkracht: t.diepenmaat@wijkracht.nl of  06 10 27 39 64.

Mijn vraag of opmerking...