Nieuws

Wijkracht JMZ zoekt gastgezinnen!

Als een gezin veel problemen tegelijk heeft, komt het daar zelf niet altijd even makkelijk uit. Dan is het fijn als er extra ondersteuning is. Bijvoorbeeld van iemand die de kinderen een middag in de week opvangt. Voor onze jonge mantelzorgers zoeken wij gastgezinnen die een plek kunnen bieden om deze jongeren en kinderen even hun zinnen te laten verzetten.

Een gastgezin vangt een kind op zodat het even zichzelf kan zijn en rust krijgt. Het is een plek waar een kind zich vertrouwd voelt. Ook de ouders krijgen zo tijd voor zichzelf en/of om aan verplichtingen elders te voldoen.

Gastgezinnen gezocht!

Wijkracht JMZ is op zoek naar gezinnen en/of volwassenen die hun deuren willen openen voor jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin met zorg. Dit kan voor een dag(deel) en/of een nachtje.Het gastgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar kunnen ook koppels/stellen zonder kinderen, alleenstaanden of senioren zijn. Zij hebben via Wijkracht JMZ een training gehad om zich te specialiseren in het opvangen van kinderen met een specifieke achtergrond.


Ouders van jonge mantelzorgers, die behoefte hebben aan steun, kunnen namelijk niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Wijkracht JMZ wil dit voorkomen door gastgezinnen aan deze gezinnen te koppelen.
Uiteindelijk is het belangrijk dat een gastgezin een vertrouwensband met het kind opbouwt en dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt bij het gastgezin of de gastouder.

Bekijk hier onze folder.

Mijn vraag of opmerking...