Nieuws

Wijkracht JMZ-café Hengelo. Jonge Mantelzorgers krijgen hun eigen ontmoetingsplek!

|   Wijkracht Hengelo

Een plek waar jonge mantelzorgers kunnen samen komen, chillen, ervaringen uitdelen, films kijken en meer. Die plek was er nog niet in Hengelo, maar volgens onderzoek van ‘De Denktank’, is hier wel behoefte aan. Wie anders dan Wijkracht JMZ pakte deze wens meteen op en opende het allereerste JMZ-café Hengelo.

Een ontmoetingsplek voor jonge mantelzorgers in Hengelo, die was er nog niet. Wijkracht JMZ vond dat hier wat aan moest gebeuren en opent elke vierde dinsdag van de maand de deuren aan de Mozartlaan 161 van 16:00 tot 18:00 uur voor jonge mantelzorgers.

‘Wij vinden het belangrijk dat er een plek is voor jongeren waar zij met lotgenoten gezellig kunnen bijkletsen, ontspannen en vooral even andere dingen kunnen doen dan mantelzorgen,’ zegt Jolien te Hennepe coördinator van Wijkracht JMZ. ‘Daarom starten wij dit JMZ-café. Een laagdrempelige plek voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 23 jaar. We hebben de leeftijd zo breed mogelijk gehouden tijdens deze JMZ-café zodat de jonge mantelzorgers kunnen leren van de ervaringen van de oudere jongeren. Op deze manier kunnen de jonge mantelzorgers elkaar helpen, denken we.’

Een ontmoetingsplek voor jong en oud

Het JMZ-café zal ook thema middagen organiseren waar een bepaald onderwerp aan bod komt die herkenbaar is voor jonge mantelzorgers.

‘We willen eerst kijken hoe het JMZ-café gaat lopen en hopen natuurlijk dat het gaat groeien en de jonge mantelzorgers ons weten te vinden.’ zegt te Hennepe. ‘Geleidelijk aan willen we bij succes ook meer kijken naar gastsprekers  en (jonge) vrijwilligers die het JMZ-café tot een nog mooier iets kunnen maken.

Elke vierde dinsdag

Het JMZ-café is iedere vierde dinsdag van de maand van16:00 tot 18:00 uur aan de Mozartlaan 161. Nieuwsgierig? Houd dan de sociale media van Wijkracht JMZ in de gaten of mail naar: jmz@wijkracht.nl

Mijn vraag of opmerking...