Nieuws

Wijkracht behaalt objectief Kwaliteitslabel ‘Sterk Sociaal Werk’

Wijkracht heeft het Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland behaald voor een breed scala aan diensten die ze aanbieden in Hengelo, Borne, Haaksbergen, Oldenzaal en Dinkelland. De focus van dit label ligt op het vakmanschap van de medewerkers.

Met dit label laten sociaal-werkorganisaties in het hele land zien dat ze voldoen aan de objectieve kwaliteitsnormen van de branche als het gaat om vakmanschap, dienstverlening en organisatie. Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland, reikte het label gistermiddag uit aan directeur/bestuurder Cevdet Örnek van Wijkracht.

De Wijkhuyzen Nijverheid, Weidedorp en Hasselo werden dezelfde middag officieel geopend door wethouder Marie-José Luttikholt.

Certificeerder het CIIO heeft een onafhankelijke audit gedaan bij Wijkracht en prijst de bevlogen en enthousiaste professionals en het managementteam, die werken vanuit de visie dat bewoners die ondersteuning vragen, centraal staan. Een organisatie die vol zelfvertrouwen zich laat toetsen en graag aan de slag gaat met de verbeterpunten.

Directeur Sociaal Werk Nederland, Lex Staal, is blij met Wijkracht en haar inzet op sociaal werk. ‘We zien dat de maatschappij sterk individualiseert. Het is daarom des te belangrijker dat mensen elkaar weer weten te vinden in hun eigen omgeving. Het ontmoeten in een prettige leefomgeving is hierbij belangrijk. Wijkracht maakt zich hier sterk voor en daar zijn wij van Sociaal Werk zeer blij mee.’

Cevdet Örnek is blij met de erkenning dat Wijkracht volgens objectieve maatstaven op orde is.
‘Het label is een enorme erkenning voor het vakmanschap van onze professionals. Naar onze opdrachtgevers is het een bevestiging dat de zaken bij Wijkracht goed geregeld zijn.’

Mijn vraag of opmerking...