Nieuws

Weggeefkast én Boekenkast in MFA ‘t Berflo

In MFA ’t Berflo staan er sinds enkele maanden een weggeefkast en boekenkast. Een initiatief wat getrokken wordt door enthousiaste wijkbewoners en wordt gefaciliteerd en ondersteund door Wijkracht.

De beide basisscholen Paus Johannes en Mikado ondersteunen dit initiatief en verlenen hier een actieve bijdrage in.

Het initiatief draait al een aantal maanden op proef en tijdens deze periode bleek het al een succes. Het toont ook aan hoe nodig de weggeefkast en boekenkast zijn.

‘We hopen dat wijkbewoners hun steentje bijdragen door ook producten in de weggeefkast te leggen.’ Zegt Nihâl Erten, Sociaal Makelaar en  Aandachtsfunctionaris Eenzaamheid bij Wijkracht.

‘Heb je wat over? Leg het hier in de kast, zodat een ander ermee geholpen is.’

‘Het kan van alles zijn. Denk aan houdbare producten, als blikken soep, pasta of hagelslag, maar ook aan gebruiksproducten als maandverband, spelletjes, (kinder)boeken,’ legt Nihâl uit.

De wijkbewoners zijn zeer enthousiast over dit initiatief en voelen zich verantwoordelijk voor de kasten. Alles wordt netjes bijgehouden. Wijkracht is blij dat het project zo goed loopt.

‘Door de hoge kosten in het dagelijks leven, is het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe mooi is het dan om samen met de wijkbewoners van Berflo hier een steentje de goede kant in bij te dragen?’ Besluit Nihâl Erten.

Wilt je meedoen met het in stand houden van dit mooie initiatief? Meld je aan bij N. Erten, n.erten@wijkracht.nl , tel: 06-47147906.

Mijn vraag of opmerking...