Nieuws

Themabijeenkomst ‘Aan de slag met laaggeletterdheid’

Beste professional,

Laat ons samen een verschil maken! Jij bent uitgenodigd voor onze inspirerende bijeenkomst “Aan de slag met laaggeletterdheid” Als professional in jouw vakgebied weten we dat je soms te maken krijgt met uitdagingen rondom laaggeletterdheid.

Wist je dat in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met basisvaardigheden: lezen, schrijven, rekenen en daardoor vaak ook met digitale vaardigheden? Goede basisvaardigheden zijn van groot belang om mee te kunnen doen in de samenleving. 

Taalpunt Hengelo organiseert samen met de Gemeente Borne, Haaksbergen, Hengelo en Hof van Twente op 14 september de themabijeenkomst: 

‘Aan de slag met laaggeletterdheid’

Als professional krijg je wel eens te maken met uitdagingen rondom laaggeletterdheid. Hoe hier mee om te gaan? Speciaal hiervoor is de inpirerende bijeenkomst 'Aan de slag met laaggeletterdheid' georganiseerd. Laat je inspireren door onze gastsprekers en meld je aan via deze link.

Doel

Samen kennis en ervaringen delen, nieuwe inzichten opdoen en streven naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Programma

11.30-12.30 uur (optioneel) Humoristisch en verrassend toneelstuk van De Nederlandse Taalshow
over laaggeletterdheid.
12.30-13.00 uur Inloop met lunch
13.15-15.30 uur Hoofdprogramma met als dagvoorzitter Sandy Nijhuis

Laat je verrassen door theater en raak geïnspireerd door boeiende sprekers,waaronder onze geweldige ambassadeur van laaggeletterdheid en zanger René Karst. Samen met dagvoorzitter Sandy Nijhuis, ervaringsdeskundigen en betrokken wethouders ga je nieuwe inzichten rondom het thema laaggeletterdheid opdoen.

Maak een positief verschil voor anderen!

Bekijk hier de uitnodiging.

Graag tot 14 september
Het Organisatieteam
Taalpunt

Mijn vraag of opmerking...