Nieuws

Succesvolle Open Wijkhuyzen Wijkracht

Afgelopen vrijdag 14 oktober hield Wijkracht open dag in haar nieuwe drie Wijkhuyzen

Ze zijn officieel open! Drie centrale plekken om te ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen. Met de Wijkhuyzen in Hengelo wil Wijkracht met een breed activiteitenprogramma, passende ondersteuning en in samenwerking met verschillende professionele en vrijwilligersorganisaties een invulling geven aan de vrij toegankelijke voorzieningen op wijkniveau in Hengelo.

 

Hasselo, Nijverheid en Weidedorp, dit zijn de drie Wijkhuyzen die vanaf 13 oktober officieel open zijn. Om de inwoners te laten zien wat zij kunnen betekenen, hielden de Wijkhuyzen vrijdag 14 oktober open Wijkhuys. Op elke locatie werden activiteiten getoond die aangeboden worden, maar vooral het brede aanbod, toegankelijkheid en huiselijkheid werden goed zichtbaar die op wijkniveau worden aangeboden.

‘Met de drie Wijkhuyzen willen we inwoners van Hengelo een plek geven waar men ongedwongen samen bij elkaar kan zijn én met vragen terecht voor vragen die de inwoners aangaan’ zegt Bestuurder-Directeur  van Wijkracht Cevdet Örnek. ‘Het kan best lastig zijn als men thuis zit, om iets te vragen of te regelen. Hier kunnen de Wijkhuyzen de drempel verlagen. Bovendien hoeft niemand alleen te zijn. Ook hiervoor zijn er de Wijkhuyzen.

Goed bezocht

Al met al werden de Wijkhuyzen goed bezocht op de open dag. De medewerkers en vrijwilligers van Wijkracht waren de hele middag in de weer met zinvolle activiteiten en vertelden bevlogen de nieuwsgierige bezoekers wat de Wijkhuyzen voor Hengelo kunnen betekenen.

Nijverheid, CarintReggeland: dagbeleving De Schakel

Bij Wijkhuys Nijverheid vond zich in de ochtend nog een bijzonder moment plaats; dagbeleving De Schakel werd officieel geopend. Een dagbeleving die bedoeld is voor de actieve senior met of zonder indicatie. Een samenwerking van Wijkracht en Carintreggeland.

Deze werd symbolisch geopend door twee medewerkers en bezoekers van de dagbegeleiding, door twee schakels aan elkaar te verbinden.

Mijn vraag of opmerking...