Nieuws

Studiekring in Hengelo heeft plek voor nieuwe deelnemers

De studiekring op de woensdagmiddag heeft weer plek voor nieuwe leden. Iedere veertien dagen komen de leden van 14.00 – 16.00 uur bij elkaar in de bibliotheek in Hengelo.

De studiekring op de woensdagmiddag heeft weer plek voor nieuwe leden. Iedere veertien dagen komen de leden van 14.00 – 16.00 uur bij elkaar in de bibliotheek in Hengelo.

Wat is een studiekring?

Een studiekring bestaat uit mensen vanaf 55 jaar die het prettig en inspirerend vinden om samen met leeftijdgenoten heel verschillende onderwerpen uit te diepen. Meningen aan elkaar te toetsen, leren van anderen, je kennis verbreden; het gebeurt allemaal dankzij een studiekring. Een mooie manier om contacten op te doen èn al sinds 2011 actief.

Diverse onderwerpen

De leden van de studiekring bepalen met elkaar welke onderwerpen ze bespreken. De onderwerpen zijn heel divers. Bijvoorbeeld bodemdaling, Myanmar, slavernij, geschiedenis van het christendom, kunststofrecycling of pijpleidingen.

Eigen talenten aanspreken

Een studiekring biedt meer dan oppervlakkige contacten met leeftijdgenoten. Het geeft deelnemers de kans eigen talenten productief te maken en kennis te delen. Dit alles in een ontspannen en gezellige sfeer. De leden van een studiekring vormen een vaste groep. Een groep bestaat uit maximaal vijftien deelnemers en opereert zelfstandig. Eén van de deelnemers fungeert als gespreksleider. Van de deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht bij de discussies en, zonodig samen met een ander, bij het inbrengen van een eigen onderwerp.

Kosten

Soms zijn er kosten aan een activiteit  verbonden, bijvoorbeeld een excursie. Dit wordt in overleg met elkaar bepaald. Consumpties komen voor eigen rekening.

 

Belangstelling?
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Heleen Driessen, gespreksleider studiekring, via info@heleendriessen.nl of 06 – 80 155 068.

Mijn vraag of opmerking...