Nieuws

Steun voor Kinderen in rouw: bondgenotengroep voor kinderen in Oldenzaal

Wijkracht start in januari met de bondgenotengroep verlies en rouw om kinderen tussen 8 en 12 jaar te ondersteunen die te maken hebben met het verlies van een dierbare binnen het gezin. De bondgenotengroep biedt een veilige haven voor kinderen om hun ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen in het rouwproces.

De impact van verlies op het leven van een kind is ingrijpend, vaak met gevoelens van eenzaamheid en verwarrende emoties. Deze groep begeleidt kinderen bij de vier rouwtaken maar biedt vooral ook de mogelijkheid om steun en herkenning te vinden bij elkaar. Elk kind verdient een plek waar tranen worden begrepen en herinneringen worden gekoesterd.

De groep wordt begeleid door ervaren trainers van Wijkracht en zal van start gaan begin 2024 te Oldenzaal.

De rouwgroep is bedoeld voor minimaal 4 en maximaal 8 kinderen tussen 8 en 12 jaar die een gezinslid zijn verloren. Het maakt niet uit hoe lang geleden het overlijden heeft plaatsgevonden. Aanmeldingen kunnen worden ingediend via trainingen@oldenzaal.nl. Meer informatie is beschikbaar op wijkrachtacademie.nl, neem met vragen contact op via trainingen@oldenzaal.nl. De groep is kosteloos.

Dit initiatief is een waardevolle toevoeging aan de ondersteuning van kinderen in moeilijke tijden en benadrukt het belang van lotgenotencontact.

Mijn vraag of opmerking...