Nieuws

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo gaat verder als Wijkracht Vrijwilligerswerk

|   Wijkracht Hengelo

Organisaties én vrijwilligers ondersteunen bij het vinden, verbinden en versterken van vrijwilligers: dat doet het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo al jaren. Eerder onder de vlag van moederorganisatie SCALA welzijn. Sinds 2015 is het vrijwilligerswerk een dienst van sociaal werkorganisatie Wijkracht. 

Nieuwe naam, nieuw logo
Tijd dus voor een nieuwe uitstraling die aansluit bij de huidige moederorganisatie Wijkracht. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo gaat vanaf 1 september 2022 verder als Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo. Met een nieuw logo én een nieuwe website blijven de medewerkers de organisaties en vrijwilligers in Hengelo helpen bij het vinden van een passende vrijwilligersfunctie,  vrijwilligers en deskundigheidsbevordering.

Nieuwe website met vacaturebank
De nieuwe website is te vinden onder www.wijkrachtvrijwilligerswerk.nl. Belangrijk onderdeel van deze website is de vacaturebank. Organisaties plaatsen hier zelf hun vacatures en vrijwilligers kunnen zelf eenvoudig zoeken én reageren op vacatures. Voor mensen die graag hulp willen, staan de professionals en vrijwilligers van Wijkracht Vrijwilligerswerk klaar. Ze bieden advies, informatie en helpen waar nodig bij het vinden van een passende vrijwilliger of het schrijven van een vacature tekst. 

Drie gemeenten
Op de website vinden bezoekers ook algemene informatie. Daarnaast is te zien dat Wijkracht ook ondersteuning biedt op het gebied van vrijwilligerswerk in de gemeenten Borne en Haaksbergen. Op termijn zijn alle vacatures in deze drie gemeenten op www.wijkrachtvrijwilligerswerk.nl te vinden. Op die manier is het voor organisaties en vrijwilligers nog makkelijker en aantrekkelijk om vacatures te plaatsen en te vinden. 

Diensten
Naast de vacaturebank en de hulp die Wijkracht Vrijwilligerswerk biedt bij het vinden van vrijwilligers en het plaatsen van vacatures, biedt de organisatie informatie en advies, organiseren ze jaarlijks een vrijwilligersmarkt en de jaarlijkse vrijwilligersprijzen. De inzet van vrijwilligers in de verschillende gemeenten is groot en van cruciaal belang voor sport, cultuur en welzijn. Zonder vrijwilligers valt een deel van het sociale leven stil. Wijkracht maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Vrijwilligers spelen daarbij een belangrijke rol. 
 

Mijn vraag of opmerking...