Nieuws

Menstruatie Armoede

Menstruatie Armoede; een begrip dat we helaas steeds vaker voorbij zien komen. Naast de armoede gaat het vaak ook om schaamte.

Te weinig geld of zelfs géén geld om fatsoenlijke menstruatieproducten te kopen; toiletpapier, doeken of zelfs luiers van de kinderen worden als oplossing gebruikt. Of  minder eten/drinken halen om toch maandverband of tampons te kopen. Een onwenselijke situatie voor gezinnen.

All4Free
All4Free is er voor de minima in Twente en biedt hulp. Samen met de Stichting Armoedefonds kan All4Free nu vijf mensturatieproducten uitgiftepunten inrichten. Landelijk zijn er al 400 MUP’s: Menstruatieproducten Uitgifte Punten. De vijf punten in Twente zijn:

Voor wie
Inwoners die geen of onvoldoende geld hebben om zelf menstruatieproducten te kopen kunnen bij een uitgiftepunt terecht. Er wordt zorgvuldig met de privacy van mensen omgegaan bij de afhaalpunten.
  
Meer informatie
https://www.facebook.com/all4freetwentenieuws 
https://all4freetwente.nl/ 
 
Donaties
Om de uitgiftepunten te blijven bevoorraden is All4Free afhankelijk van donaties. Denk aan maandverband, tampons, cups, inlegkruisjes etc. of een geldelijke bijdrage.
Wil je ze ondersteunen door iets te doneren? Neem dan contact met ze op.
 
Alvast bedankt, maar vooral voor de meisjes/dames die het zo hard nodig hebben.

Mijn vraag of opmerking...