Nieuws

Kinderen leren omgaan met stress en spanningen

"Piep" zei de muis en Billy Boem trainingen starten binnenkort.

Er gebeurt veel om ons heen. Voor kinderen die thuis of in hun directe omgeving veel spanning of stress ervaren, is het fijn om te leren hoe ze hiermee om kunnen gaan. Kinderen willen zich veilig voelen, vertrouwen hebben, gevoelens (h)erkennen en vooral ook trots en blij zijn met hunzelf. Met onze “Piep” zei de Muis en Billy Boem trainingen helpen we kinderen bij het omgaan met spanningen, leren we hen vaardigheden, beantwoorden we vragen en geven we tips.  

“Piep” zei de muis
“Piep” zei de muis is de training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Handpop Piep de Muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo leren de kinderen op een speelse manier om met hun gevoelens om te gaan, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en weerbaarder te worden. Kinderen kunnen dan vaak beter omgaan met de situatie thuis. 
Startdatum: 15 maart 2022 

Voor meer informatie en aanmelden kijk dan hier.

Billy Boem
Billy Boem is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het is een ‘club’ die kinderen een plek geeft om samen te spelen, om even iets voor zichzelf te hebben en waar ze leren om te gaan met hun thuissituatie. Tijdens de training worden er speelse doe-activiteiten gedaan. Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt. Samen praten we over dat verhaal. Er worden vragen beantwoord, vaardigheden geoefend en tips gegeven. Kinderen zoeken samen naar oplossingen. 
Startdatum: 24 maart 2022 

Voor meer informatie en aanmelden kijk dan hier.
 

Mijn vraag of opmerking...