Nieuws

Jongeren tonen hun Skillz op de Fresh Skateboard School

Dankzij een bijdrage van het Lokaal Fonds Hengelo kan Skillz jongerenwerk, onderdeel van Wijkracht, in samenwerking met Fresh Skateboard School vijftien jongeren uit Hengelo gratis skateboard lessen aanbieden.

Inmiddels zijn de eerste lessen achter de rug en zijn een succes te noemen. Deelnemers werden al zo enthousiast dat ze zelf een skateboard hebben aangeschaft en er volledig voor gaan. In hun vrije tijd gaan ze al met andere jongeren uit de groep op pad om samen te gaan skaten.

Subsidie Lokaal Fonds Hengelo

Dankzij een gekregen subsidie is Skillz in staat om samen met Fresh Skateboard School deze lessen te geven.

‘Het is natuurlijk supermooi om te zien hoe deze jongeren het skateboarden onder de knie krijgen,’ spreekt Dennis Meenhuijs, jongerenwerker bij Skillz. ‘Maar nog mooier is om te zien hoe grenzen verlegd worden op gebiedt van sociale vaardigheden, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling.’

Zelf meedoen

Alhoewel de jongerenwerkers van Skillz zelf ook niet eerder op een skateboard hebben gestaan, doen ze wel mee met de lessen.

‘We willen natuurlijk zelf ook leren hoe je goed kan skateboarden, maar ook de jongeren meegeven dat iedereen kan meedoen. ‘Of je nu goed bent of net begint, op een skatebaan is er altijd respect voor iedereen’ Zegt Madelon Heuker of Hoek, ook jongerenwerker bij Skillz, met een lach.

Vervolg

Fresh en Skillz zijn met elkaar in gesprek om vaker soortgelijke skateboard trajecten aan te bieden, om zo meer jeugd te laten opbloeien en wellicht wel een zinvolle vrijetijdsbesteding te laten ontdekken.

Mijn vraag of opmerking...