Nieuws

Jetske Scholten van Wijkracht genomineerd voor de titel Sociaal werker 2024!

Jetske Scholten, sociaal werker in algemeen schoolmaatschappelijk werk en Welzijn op recept bij Wijkracht Haaksbergen, is genomineerd voor de titel Sociaal werker 2024! De jury heeft haar samen met twee andere genomineerden verkozen uit de voorgedragen kandidaten. Eind mei wordt bekend wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij komend jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

Op 4 maart werd Jetske verrast door het verkiezingsteam van Sociaal Werk Werkt! met bloemen en het goede nieuws.

Manager bij Wijkracht, Nienke Guffroy, sprak trots over Jetske. 

"De nominatie is een fantastische opsteker voor het werk van Jetske binnen Wijkracht en de Gemeente Haaksbergen. Mooi dat we hiermee landelijk kunnen laten zien dat sociaal werk de samenleving versterkt."

Jetske zelf waardeert vooral de aandacht die aan de sociaal werker wordt besteed.

"Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben. Samen met betrokken partners kunnen we als sociaal werkers veel betekenen voor inwoners. De nominatie biedt me de kans om nog beter te laten zien dat we met onze sociaal-werk-bril laagdrempelig zijn. En vroegtijdige, preventieve ondersteuning van inwoners bieden en veel voor hen kunnen betekenen."

Sociaal werkers verdienen een plek de spotlights

Sociaal Werk Werkt! organiseert de verkiezing om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights.

De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

 

Mijn vraag of opmerking...