Nieuws

Hulp voor Oekraïne

In heel het land ontstaan er initiatieven om gevluchte burgers uit Oekraïne te helpen. Hartverwarmend om te zien. Misschien wilt u ook iets betekenen. De coördinatie van veel hulp gaat via de verschillende gemeenten.

Ook in de gemeenten waar Wijkracht actief is, heeft de gemeente een belangrijke rol in het coördineren en bieden van hulp aan de mensen uit en in Oekraïne. Wijkracht ondersteunt hierbij waar nodig en in afstemming met de betreffende gemeente. Heeft u vragen of wilt u uw hulp aanbieden, kijk dan op een van deze websites voor meer informatie:

Gemeente Borne
https://www.borne.nl/vluchtelingen-oekra-ne 
Wilt u zich als vrijwilliger inzetten in Borne voor de vluchtelingen? Dan mag u uw hulpaanbod mailen naar vrijwilligernoodopvangborne@gmail.com

Gemeente Dinkelland
https://www.dinkelland.nl/oekraine  

Gemeente Haaksbergen
https://www.haaksbergen.nl/Actueel/oekraine.html 
In Haaksbergen ondersteunt Wijkracht de gemeente ook bij het vinden van vrijwilligers. Wilt u zich in Haaksbergen inzetten als vrijwilliger? Meldt u zich dan via het formulier op de gemeentewebsite: www.haaksbergen.nl of mail naar: oekraine@haaksbergen.nl

Gemeente Hengelo
https://www.hengelo.nl/Welkom-in-Hengelo/Beheer/Overige-pagina-s/Situatie-Oekraine.html 

Gemeente Oldenzaal
https://www.oldenzaal.nl/oekraine 

Voor vluchtelingen
Op deze website is meer informatie te vinden voor vluchtelingen:

RefugeeHelp

RefugeeHelp

Ласкаво просимо в Нідерланди! RefugeeHelp - це стартова онлайн-платформа для українських біженців у Нідерландах і для всіх, хто хоче допомогти.

www.refugeehelp.com

 

Mijn vraag of opmerking...