Nieuws

Hengelo: Goede training laat vrijwilligersorganisaties opbloeien

Alle vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen uit Hengelo en omgeving die nog geen vrijwilligersbeleid hebben, kunnen zich inschrijven voor de training van Wijkracht in samenwerking met provincie Overijssel. De training is op 10 en 31 mei.

Het besturen en runnen van vrijwilligersorganisaties is uitdagend en komt veel bij kijken. Door parate kennis ben je beter in staat deze taken uit te voeren en jouw organisatie te

laten bloeien. Daarom biedt Wijkracht vrijwilligerswerk samen met de provincie Overijssel een training vrijwilligersbeleid aan.

Onschatbare waarde en verjonging

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Betrokkenheid organiseren en inspelen op nieuwe manieren van vrijwilligerswerk geeft duidelijkheid en verjonging in een organisatie volgens Else de Feber, Coördinator vrijwilligerswerk Hengelo. Eigenlijk zouden alle organisaties die werken met vrijwilligers een vrijwilligersbeleid moeten hebben en daarom bieden wij ook deze training aan.’ Vertelt Else  ‘We hebben een programma waar we op een leuke manier ingaan op de moderne vrijwilliger, hoe je deze werft en behoudt en manieren om verjonging te krijgen in je vrijwilligersbestand. Het is echt een programma doe voor elke vrijwilligersorganisatie waardvol is.’ Besluit de Feber enthousiast.

Meedoen en inschrijven

De training vrijwilligersbeleid bestaat uit twee bijeenkomsten. Op 10 mei is de basistraining en op 31 mei de terugkom avond. Beide trainingen vinden in de avond plaats van 19.00 – 22.00 uur bij Wijkhuys Hasselo aan de Henry Woodstraat 62 Hengelo.

Aanmelden kan via https://form.jotform.com/230784625267362

Mijn vraag of opmerking...