Nieuws

Eerste uitvoering cursus Fit, Fun & Friends geslaagd!

Begin november 2022 is er binnen Wijkracht een nieuw initiatief gestart. Tien weken lang heeft een gemotiveerde groep deelnemers actief deelgenomen aan de gezondheid bevorderende cursus Fit, Fun & Friends. Deze fitgroep is speciaal voor mensen die het lastig vinden om gezond te leven en informatie over gezond leven te begrijpen. Daarnaast is het ook nog eens een plek voor gezelligheid en om nieuwe mensen te ontmoeten.

De cursusavond vond wekelijks plaats op dinsdagavond bij Wijkhuys Weidedorp onder leiding van Roosmarijn Vrielink, ondersteund door Saxion student Pim Smit.
Verschillende thema’s op het gebied van gezondheid passeerden de revue: gezonde voeding, bewegen, positieve gezondheid, energie & afvallen, mentale gezondheid en buiten in beweging. Elke bijeenkomst bestond uit een stukje theorie, waarnaar de deelnemers hier zelf m.b.v. opdrachten mee aan de slag konden. Een beweegactiviteit kon natuurlijk ook nooit ontbreken!
Naast dat de deelnemers druk bezig waren met hun gezondheid op de dinsdagavond, werd daar de rest van de week ook aandacht aan geschonken. Zo kregen de deelnemers na elke les een lijst met ‘’serious games’’ mee naar huis. Bij deze opdrachten (bijv. een gezonde lunch maken, 10.000 stappen zetten op een dag en een voedingsdagboek bijhouden) vielen er punten te verdienen, en degene met de meeste punten aan het eind van de cursus, won een mooie prijs.
Nou ging gelukkig niemand bij de laatste bijeenkomst met lege handen naar huis, want de cursus werd afgesloten met een heuse beweegbingo. Ook kregen de deelnemers als bewijs van deelname een officieel Fit, Fun & Friends – certificaat mee naar huis.

Er kan worden teruggekeken op een succesvolle eerste uitvoering met positieve reacties vanuit de deelnemers. Hieronder een aantal ervaringen:

‘’Ik vond het een super cursus. Hoewel ik zelf ook al bezig was met voeding, toch ook veel geleerd en het sporten was leuker dan in dacht, vooral met de JBL-box (muziek). Dank jullie wel, jullie deden het super en vooral het lopen in de vakantie was een behoorlijk pluspunt’’.

‘’Ja, het was superleuk en inderdaad veel bijgeleerd. Het had van mij nog wel langer mogen duren. Dank jullie wel!’.’

‘’Bedankt voor het delen van de VGZ-app. Door deze app lukt het me veel makkelijker om te ontspannen, de geleide oefeningen werken fijn voor mij’’.

‘’Dank jullie wel voor een mooie en leerzame cursus, het was informatief goed opgezet. Ook deden jullie als trainers het top en waren zeer betrokken’’.

Meer informatie of vragen over de cursus? Neem dan contact op met Tanja Diepenmaat, t.diepenmaat@wijkracht.nl

 

Mijn vraag of opmerking...