Nieuws

Eerste rit AutoMaatje Hengelo is een feit!

|   Wijkracht Hengelo

Woensdag 30 maart was het zover. ANWB AutoMaatje ging officieel van start in Hengelo. Met ANWB Automaatje kunnen inwoners een beroep doen op vrijwilligers die met hen meerijden naar afspraken. Deze ondersteuning is vooral bedoeld voor mensen die zelf geen vervoer hebben en geen mensen in de buurt hebben die hen kunnen helpen. De start van ANWB AutoMaatje in Hengelo begon op een feestelijke manier met een eerste rit door wethouder Bas van Wakeren.

Meedoen
Wijkracht vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook mobiel. Nederland telt zo’n 6 miljoen senioren. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Daarom sloegen Wijkracht, Nijverheid Noaberwijk, Berflo Bedrijf, Beckum en Oele en Carintreggeland de handen ineen met de ANWB en hebben we AutoMaatje nu ook in Hengelo geïntroduceerd.

Eerste rit
Wethouder Bas van Wakeren kwam woensdag met Karin de Wever aangereden bij ’t Proggiehoes in Beckum. Karin had de eer om de allereerste passagier van AutoMaatje Hengelo te zijn. Deze rit was de start van een feestelijke middag waarbij verschillende mensen in het zonnetje gezet werden als dank voor hun inzet en bijdrage. 

Dank en waardering
Truus van Asselt, vrijwilligster bij Wijkracht kreeg de allereerste chauffeurskaart overhandigd. Willemien Huizinga, ook vrijwilligster bij Wijkracht, werd bedankt voor haar inzet als vrijwilligster. Zij zet zich al 44 jaar in als vrijwillige taxichauffeur!

Met elkaar en voor elkaar
Tim Blanken is coördinator bij de Hulpdienst Hengelo, onderdeel van Wijkracht. ANWB AutoMaatje is een van de diensten die de Hulpdienst nu aanbiedt. Tim vertelt: "Bij Wijkracht doen we al veel op het gebied van vervoer. Met ANWB AutoMaatje Hengelo doen we nu ook de sociale ritten. Denk hierbij aan het ophalen en wegbrengen naar Wijkhuys Hasselo of een ritje voor een familiebezoek. Als sociaal werkorganisatie vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen en door onder andere AutoMaatje Hengelo zorgen we hiervoor."

ANWB AutoMaatje is in verschillende gemeenten aanwezig. Wijkracht coördineert deze dienst nu in Haaksbergen en Hengelo. 

Meer weten of meedoen? Bekijk hier alle informatie: www.wijkrachthengelo.nl/anwb-automaatje

 


 [CvdW1]toevoegen

Mijn vraag of opmerking...