Nieuws

Eerste groep inburgeraars van 2022 legt participatieverklaringstraject succesvol af.

|   Wijkracht Hengelo

Dinsdagochtend was het laatste dagdeel van de training participatieverklaring.

Team Menthol (onderdeel van Wijkracht), die samen met de gemeente dit traject in Hengelo heeft opgezet naar aanleiding van de nieuwe wet inburgering, was samen met de participanten in de raadszaal van het gemeentehuis van Hengelo.

 

Samen met de deelnemers hebben we in deze pilot naast wat gezellige participerende activiteiten en oefeningen ook tekst en uitleg gegeven aan genodigden waarom de PVT (Participatieverklaringstraject) zo belangrijk is, en telkens de verbinding gezocht tussen wat men kent uit het land van herkomst en wat wij in Nederland zo belangrijk vinden.

Tegen 12.00 uur waren we toe aan het ondertekenen van de participatieverklaring, er kwamen enkele gasten bij, zoals de trainers in spe, collega’s Semra Yelkenci en Cevdet Örnek (directeur Wijkracht) en de oud wethouder Mariska ten Heuw.

Burgemeester Sander Schelberg en wethouder Jacqueline Freriksen reikten de verklaring uit.

Nadat alle felicitaties hartelijk in ontvangst werden genomen, werd de PVT feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.

Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding op het lesprogramma voor ‘train de trainer PVT’. Iets waar we als team Menthol erg trots op zijn dat deze samenwerking met Stillare zo goed loopt.

Wat is het PVT?

Via het participatieverklaringstraject maakt de inburgeraar kennis met de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. U kunt hierbij denken aan gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het recht om jezelf te ontplooien door onderwijs, het mogen kiezen van je partner en het recht om je eigen mening te uiten. In deze training  gaat het ook om de begrippen vertrouwen-wantrouwen, veiligheid, tevreden-ontevreden, onveilig-veilig.

 

Mijn vraag of opmerking...