Nieuws

Dinsdag 12 april: vrijwilligersevent Hengelo

|   Wijkracht Hengelo

Het kan én mag weer; samenkomen om onze waardering uit te spreken voor die geweldige vrijwilligers in Hengelo. In de schouwburg van Hengelo zijn de vrijwilligers op 12 april welkom voor een geheel verzorgde avond én natuurlijk de jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersawards.

Van uitstel komt geen afstel. Niet voor het jaarlijkse vrijwilligersevent dat het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) al jaren organiseert. Dit keer voor de tiende keer. Om dit jubileum goed te vieren, reikt de organisatie een extra (jubileum)prijs uit; een bedrag van € 500,00. 

Feestavond 12 april
Op dinsdag 12 april zijn Hengelose vrijwilligers van harte welkom op het event. Om toegang tot het event te krijgen, zijn kaarten nodig. Deze zijn vanaf 22 maart af te halen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk aan de Beursstraat 34 (Bibliotheek Hengelo). Genomineerden en andere vrijwilligers zijn deze avond welkom in de Schouwburg Hengelo. Daar genieten ze van een verzorgde avond met eten, drinken, optredens en natuurlijk de prijsuitreiking. 

Nominaties
De genomineerden van vorig jaar neemt de organisatie mee naar dit jaar. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle nominaties. De motivatie die een voordrager geeft speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de prijswinnaars. De winnaars maakt de organisatie op dinsdagavond 12 april bekend. Ze ontvangen de award (een beeldje) en een geldbedrag. Dit geldbedrag besteed de vrijwilliger aan de organisatie waar hij/zij vrijwilligerswerk uitvoert.

Optredens
Er is ruimte voor maximaal vijfhonderd vrijwilligers. Genomineerden zijn in ieder geval verzekerd van een toegangskaart. En van een avond met eten, drinken en optredens. De jeugd big band ‘Big Bang’ zorgt voor de nodige muzikaliteit en cabaretier Andries Tunru staat garant voor ontspanning en humor. 

Waardering
Dankzij de inzet van de duizenden vrijwilligers kunnen veel activiteiten in Hengelo doorgaan. Denk aan evenementen, sporttrainingen, theatervoorstellingen, ontmoetingsmomenten, educatie en nog veel meer. Deze tomeloze inzet van de vrijwilligers waardeert het Servicepunt, samen met de gemeente Hengelo, door de vrijwilligers uit te nodigen voor een geheel verzorgde avond. 

Initiatief van
Het jaarlijkse vrijwilligersevenement met de uitreiking van de awards is een initiatief van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) in samenwerking met de gemeente Hengelo. Het evenement is bestemd voor Hengelose vrijwilligers en staat in het teken van waardering en dank voor hun inzet. Met de awards en de bijbehorende geldprijzen willen de organisatoren de vrijwilligers en organisaties bedanken en stimuleren om zich in te blijven zetten voor de Hengelose samenleving. 
 

Mijn vraag of opmerking...