Nieuws

Beleef dementie

Wijkracht organiseert in samenwerking met ‘Beleef Dementie’ twee momenten van dementie beleving met een zogenaamde Dementiebril.

Hiervoor wordt een VR-bril gebruikt. Met deze bril op kruip je in de huid van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert.

De sessie wordt begeleid door deskundigen van ‘Beleef dementie’ waardoor de film extra verdieping krijgt en deelnemers in een nagesprek hun ervaringen kunnen delen en vragen kwijt kunnen. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

Vorig jaar heeft Wijkracht deze dementie beleving of dementiesimulatie met succes aangeboden. Met financiële steun van de gemeente Hengelo kan dat dit jaar worden herhaald.

De dementie beleving wordt 2 keer aangeboden. Beide dagen op de middag en de avond, zodat ook mensen die overdag andere verplichtingen hebben, deel kunnen nemen.

  • Woensdag 20 september in Wijkhuys Hasselo, Henry Woodstraat 62
  • Woensdag 29 november in Wijkhuys Nijverheid, Wilderinkstraat 5-9

Elke deelnemer wordt ingedeeld in een tijdvak van ongeveer een uur, telkens 3 deelnemers in een groepje. In dat uur krijgen de deelnemers een introductie vooraf en een nabespreking met een e-learning programma voor thuis. Bent u met meerderen, bijvoorbeeld uit één familie, dan kunt u vanzelfsprekend samen in één groepje worden ingedeeld. Deelname is gratis en opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan via mantelzorg@wijkracht.nl of 06-47504725

Mijn vraag of opmerking...