Nieuws

Alzheimer Café Hengelo: Levenstestament en hoe kan de notaris je daarbij helpen?

|   Wijkracht Hengelo

Dinsdagavond 28 juni is alweer het laatste Alzheimer Café van het seizoen. Ditmaal hebben we als onderwerp: levenstestament en de hulp daarbij van de notaris.

Voor iedereen is het goed om na te denken over de toekomst en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Wat wil je en wat is er mogelijk? Als er sprake is van dementie, is het nog meer van belang daarover op tijd met elkaar over na te denken. Je wilt immers dat iedereen kan meebeslissen over de zaken voor later.

Levenstestament

Met een levenstestament kan iemand voorzorgsmaatregelen treffen voor de toekomst. Een levenstestament is een document waarin financiële, medische of persoonlijke wensen worden vastgelegd. Daarbij wordt ook vaak een vertegenwoordiger of gevolmachtigde benoemd die deze wensen gaat uitvoeren als iemand dat zelf niet meer kan.

Gast: notaris Mw. Carina Hudehohl en Mw. Janine Zomer

Op de Alzheimer Café avond van 28 juni zijn Mw. Carina Hudehohl (kandidaat notaris) en Mw. Janine Zomer, van notariaat Zomer aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Het Alzheimer Café Hengelo is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Iedere laatste dinsdag van de maand, de entree is gratis. Locatie is Wijkhuys Hasselo (De Huiskamer) in het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Wijkhuys Hasselo is een van de drie Wijkhuyzen van Wijkracht in Hengelo. Inloop vanaf 19.00, aanvang programma 19.30 uur. Voor informatie: wijkhuyshasselo@wijkracht.nl, telefoon: 088-9455920

Mijn vraag of opmerking...