Nieuws

Alzheimer Café Hengelo, 27 september in Wijkhuys Hasselo

Samen op Pad

Dit is tevens het thema van Wereld Alzheimer Dag. Tijdens deze avond geeft een medewerker van Museum Natura Docet uit Denekamp, een presentatie over Onvergetelijk Natura Docet.

Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun naasten en  belangstellenden. Het café is er elke laatste dinsdag van de maand. Altijd is er een thema. Ervaringen worden gedeeld, er is informatie en tips worden uitgewisseld.

Op 27 september start het nieuwe seizoen. Deze avond heeft het thema:

Samen op Pad

Dit is tevens het thema van Wereld Alzheimer Dag. Tijdens deze avond geeft een medewerker van Museum Natura Docet uit Denekamp, een presentatie over Onvergetelijk Natura Docet. Onvergetelijk Natura Docet is een speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. Je kunt individueel of in een kleine groep, samen met een gids, op een ontspannen manier het museum bekijken. Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Tijdens het Alzheimer Café gaat u dit in het klein beleven.

In het tweede deel van de avond laten muziektherapeuten  van TMZ de bezoekers ervaren wat de kracht van muziek is. Met mooie live-gespeelde luisterliedjes en vrolijke muziek. Muziek helpt om je goed te voelen en gebeurtenissen te laten herbeleven.

27 september 19.30 aanvang programma, vanaf 19.00  zaal open. Deelname is gratis. De Het Wijkhuys Hasselo is een onderdeel van Wijkracht Henry Woodstraat 62 in Hengelo. (kulturhus Hasselo)

Het programma van het najaar  2022 is te vinden op de website van alzheimer nederland en wijkracht Hengelo. Voor informatie of een papieren folder kunt u terecht bij wijkhuyhasselo@wijkracht.nl of 088-9455920

Mijn vraag of opmerking...