Nieuws

Aanvraag Tijdelijke Noodfonds Energie nog tot 1 mei

|   Wijkracht Haaksbergen

Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Lukt het niet om rond te komen, ook niet met het budgetplafond, de energietoeslag of andere regelingen? Dan kan het Tijdelijk Noodfonds Energie u misschien helpen. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. U kunt de aanvraag indienen tot en met 30 april. De Formulieren brigade van Wijkracht kan u daar bij helpen.

Bij de Noaberpoort Haaksbergen zitten de vrijwilligers van de formulierenbrigade klaar om u mee te helpen bij bijvoorbeeld kwijtschelding GBT/GBLT,  huurtoeslag, zorgtoeslag, maar ook bij de aanvraag van de Tijdelijke Noodfonds Energie

Wat is Het Noodfonds Energie?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds krijgen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. Een aanvraag doen kan tot 1 mei, 12.00 in de middag.

Hulp bij aanvraag.

De formulierenbrigade van Wijkracht kan u helpen bij het uitzoeken of u in aanmerking komt en bij het aanvragen van dit Noodfonds. Zij zitten elke maandag -en donderdagochtend voor u klaar bij de Noaberpoort in het gemeentehuis van 10.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor het aanvragen van het Noodfonds, moet u meenemen:

  •  Identiteitsbewijs
  • Je DigiD-inloggegevens van alle volwassenen uit uw huishouden
  • Je klantnummer en termijnbedragen van je energieleverancier
  • Je energiefactuur van oktober 2022 en/of januari 2023
  • Een email-adres
  • 30 minuten tijd (de aanvraag kan niet tussendoor worden opgeslagen)
  • Een mobiele telefoon

Meer weten?

Op de site noodfondsenergie.nl kunt u alles vinden over deze noodfonds.

Op de site van Noaberpoort.nl of WijkrachtHaaksbergen.nl vindt u meer informatie over hulp bij invullen of aanvragen en nog veel op gebied van welzijn en zorg.

Mijn vraag of opmerking...