Nieuws

Wijkracht biedt hulp bij plannen boosterprik

Telefoons overbelast, digitaal plannen is het advies

Het inplannen van de boosterprik is voor alle 60-plussers mogelijk. Telefonisch is het op dit moment erg druk bij de GGD. Het advies is om een boosterafspraak zelf online in te plannen. Om inwoners van Hengelo hierbij te helpen, organiseert Wijkracht boosterspreekuren. 

Boosterspreekuren
Vanaf donderdag 23 december tot en met 14 januari organiseert Wijkracht in samenwerking met de bibliotheek Hengelo boosterspreekuren. Op dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 uur en op maandagavond van 18.00-20.00 uur kunnen mensen terecht in de bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34. Op de tweede verdieping zijn plekken ingericht waar veilig samen online een prikafspraak gemaakt kan worden. 

Gewoon binnenlopen
Mensen die hulp willen bij het maken van de prikafspraak kunnen zonder afspraak binnenlopen op de genoemde momenten. Draag bij het binnengaan wel een mondkapje en houd afstand van anderen. 

Meenemen
Om de prikafspraak online te maken, moeten mensen een aantal zaken meenemen:
•    Identiteitskaart, paspoort of rijbewijs;
•    DigiD inloggegevens; gebruikersnaam en wachtwoord. Hebben mensen nog geen DigiD, dan kan Wijkracht hierbij helpen. Het plannen van een prikafspraak kan dan pas een paar dagen later. Het aanvragen van een DigiD inlog duurt een paar dagen;
•    Mobiele telefoon voor sms controle of gebruik van de DigiD app op de telefoon;
•    Een actief mailadres voor het verzenden van de afspraakbevestiging. Heeft iemand geen mailadres, dan heeft Wijkracht hier een oplossing voor. 

Vragenlijst gezondheidscheck
Na het maken van een afspraak krijgen mensen per mail een vragenlijst die ze in moeten vullen. Deze vragenlijsten liggen al geprint klaar in de bibliotheek en mogen mensen meenemen. Ze zijn dan niet afhankelijk van de mail en de mogelijkheid om ergens te printen. 

Veilig
Het inplannen van de boosterafspraak gebeurt op een veilige manier. De werkplekken zijn zo ingericht dat er zoveel mogelijk bescherming en privacy is. Er zijn spatschermen, mensen dragen waar nodig mondkapjes, materialen worden na ieder gebruik ontsmet, mensen hebben een eigen toetsenbord en kunnen veilig hun persoonlijke gegevens invoeren en er is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te houden. 
 

Mijn vraag of opmerking...