Nieuws

Wijkracht Hengelo neemt jonge mantelzorgondersteuning over van SIZT

Jonge mantelzorgers in Hengelo kunnen sinds deze maand bij Wijkracht Hengelo terecht voor ondersteuning. Wijkracht neemt de jonge mantelzorgondersteuning over van Stichting Informele Zorg Twente. In goede samenwerking is deze dienstverlening van SIZT overgedragen aan Wijkracht. Het maatjesproject voert SIZT dit jaar nog in opdracht van Wijkracht uit. Vanaf 2022 voert Wijkracht Hengelo deze activiteit zelf uit.

Jonge  mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek familielid. Dit kan een gezinslid zijn of een familielid die in de buurt woont waar ze voor zorgen of zich zorgen over maken. In Nederland zorgt ongeveer 6% van de jongeren voor een ziek familielid. Deze jonge mantelzorgers hebben extra zorgen, taken en verantwoordelijkheden. Dit kan negatieve gevolgen hebben. Denk aan psychische, lichamelijke en sociale problemen zoals depressie, angststoornissen, hoofdpijn, concentratieproblemen en schoolverzuim. 

Ondersteuning
Wijkracht Hengelo biedt jonge mantelzorgers informatie, advies en ondersteuning. Hierbij richten we ons op de individuele behoeften van een kind/jongere. Met verschillende sociaal werkers en jongerenwerkers is Wijkracht op veel locaties in Hengelo zichtbaar en bereikbaar. Dit maakt het voor kinderen, jongeren en hun ouders makkelijk om om hulp te vragen. Naast de ondersteuning aan jonge mantelzorgers biedt Wijkracht al jaren mantelzorgondersteuning aan volwassenen in Hengelo. Ook in Haaksbergen is Wijkracht actief met de ondersteuning aan jonge en volwassen mantelzorgers.   

Contact 
Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zelf contact met Wijkracht Hengelo opnemen voor informatie, advies of ondersteuning. Dit kan door een mail te sturen naar jmz@wijkracht.nl of door te bellen naar 088 945 57 22. 

Mijn vraag of opmerking...