Nieuws

Vrouwengroep de Hengelose Es bestaat vandaag 10 jaar!

Tien jaar geleden opende Loes opvoedondersteuning het Mama Café in het Wijkcentrum Hengelose Es. Vrouwen konden hier terecht voor advies en hulp bij opvoeden. Inmiddels gaat deze groep vrouwen al 8 jaar door als Vrouwengroep de Hengelose Es. Zij komen samen om te kletsen, wandelen, koken en over elkaars cultuur te leren. 

 

Vrouwengroep de Hengelose Es
De vrouwengroep bestaat uit maar liefst 36 vrouwen. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de deelnemene vrouwen komt de groep op maandagochtend samen. Ze gaan met elkaar in gesprek, wisselen recepten uit en discussiëren over actualiteiten. Ingrid Scherphof neemt hierin het voortouw. Zij regelt sprekers die thema’s behandelen zoals loverboys, budgetteren en andere informatieve en actuele onderwerpen.  Eens per maand komen de dames van Loes Opvoedondersteuning op bezoek. Zij bieden advies en hulp bij het opvoeden. 

Presenteer je eigen leefwereld
De vrouwengroep Hengelos Es is niet het enige initiatief waar Ingrid mee is gestart. Met behulp van Wijkracht heeft zij namens de Vrouwengroep met succes een subsidieaanvraag gedaan voor het project ‘presenteer je eigen leefwereld’. Ingrid merkte dat binnen de groep veel diversiteit is wat betreft cultuur en taal. Soms begrijpen de vrouwen elkaar daardoor niet of minder goed. Bij dit project geeft eens per twee manden een van de vrouwen een presentatie over haar eigen achtergrond en cultuur. Door dit te vertellen ontstaat er meer kennis en begrip bij de vrouwen. Bovendien leren ze elkaar nog beter en op een andere manier kennen. Om de presentatie te geven, verzorgt Wijkracht een workshop voor de vrouwen.

Vrouwengroep in de lockdown
De huidige coronamaatregelen leggen alle activiteiten op dit moment stil. Toch weerhoudt Ingrid dit niet om toch door te gaan. Uiteraard volgens de richtlijnen. Elke maandagochtend nodigt zij, volgens richtlijnen, een paar vrouwen uit bij haar op de koffie. Op donderdag is er de mogelijkheid voor de vrouwen om mee te lopen met een wandeling, wederom volgens richtlijnen. Helaas kan het tienjarig jubileum niet groots gevierd worden, maar dat gaan de vrouwen zeker doen zodra het weer mag! 

Wil je zelf graag een keertje mee kletsen of wandelen met de vrouwen van Vrouwengroep de Hengelose Es? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met Ingrid Scherphof. Je kunt haar bellen of appen op nummer: 06 83 14 42 92
 

Mijn vraag of opmerking...