Nieuws

Skillz, ZIENS, Taalhuis en ontmoetingsgroepen ouderen gehuisvest in de Kappen

​​​​​​​De huiskamer van Haaksbergen vult zich met vrij toegankelijke voorzieningen.

Het Taalhuis Haaksbergen en de ontmoetingsgroepen voor ouderen zitten al enige tijd in De Kappen. Sinds kort hebben ook het jongerenwerk Skillz en ZIENS hun intrek genomen aan de Blankenburgerstraat 40-42. Zij zaten aan de Adriaen Brouwerstraat in Haaksbergen. Op deze locatie komt de nieuwbouw van de fusieschool Dr. Ariëns en Holthuizen. Om die reden zijn Skillz en ZIENS op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Die vonden zij bij De Kappen. Vanuit De Kappen is het voor inwoners nog eenvoudiger om gebruik te maken van de vrij toegankelijke voorzieningen die sociaal werkorganisatie Wijkracht in Haaksbergen biedt.

De Kappen

De Kappen speelt een centrale rol in Haaksbergen. Dankzij de huisvesting van verschillende voorzieningen is dit een plek waar inwoners terechtkunnen voor activiteiten, ondersteuning en ontmoeting.

Kracht van samen
Wijkracht is als aanbieder van vrij toegankelijke voorzieningen blij met de huisvesting in De Kappen. Samen onder een dak versterkt de vindbaarheid en de diensten en organisaties versterken elkaar. Het jongerenwerk Skillz is te vinden in de vroegere VVV ruimte.  Voor de ontmoetingsgroepen van ZIENS geldt dat zij een tijdelijke plek hebben, maar straks van het Theatercafé en de kleine zaal (vroegere gymzaal) gebruik gaan maken.

Gewoon binnenlopen
Inwoners van Haaksbergen kunnen zonder doorverwijzing gebruikmaken van de ondersteuning die Wijkracht biedt. Als partner van de Noaberpoort biedt Wijkracht informatie, advies, ondersteuning en activiteiten aan inwoners. Het jongerenwerk Skillz doet dit vanuit De Kappen, maar ook vanuit scholen en gewoon ‘op straat’ en op andere locaties waar jongeren samenkomen. De ontmoetingsgroepen van ZIENS werken vanuit De Kappen.

ZIENS, Taalhuis en ontmoetingsgroepen ouderen
ZIENS is er voor mensen die het lastig vinden om mee te komen in het dagelijks leven. Het is een ontmoetingsplek met begeleiding. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten stimuleren, ondersteunen en begeleiden we de deelnemers. Samen kijken we wat nodig is en waar wensen en mogelijkheden liggen. Professionals van Wijkracht en Mediant begeleiden de mensen.

Binnen het taalhuis zijn er diverse activiteiten om mensen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal of voor hulp bij lezen, schrijven of digitale vaardigheden. De ontmoetingsgroepen voor ouderen komen wekelijks bij elkaar. Gewoon voor een kop koffie, een spelletje, voor beweging op of achter de stoel en ook om samen een gezonde maaltijd te nuttigen die vrijwilligers bereiden.

Partner van de Noaberpoort
De Noaberpoort is in Haaksbergen de plek voor inwoners waar zij terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning. In de Noaberpoort werken medewerkers van meerdere organisaties onder één dak samen. Wijkracht is partner van de Noaberpoort en biedt inwoners ondersteuning op verschillende levensgebieden. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl of www.wijkrachthaaksbergen.nl.   

Mijn vraag of opmerking...