Nieuws

Huiskamer van Wijkracht in Kulturhus Hasselo

Het Kulturhus Hasselo is een van de drie centrale plekken in Hengelo waar Wijkracht, samen met bewoners en verschillende partners, activiteiten aanbiedt. Het gaat hier om activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten, zichzelf ontwikkelen en anderen helpen door kennis en kunde over te dragen.

In het Kulturhus zijn er vooral activiteiten voor ouderen uit de wijken in de buurt. Het gaat dan om de wijken Hasseler Es, Slangenbeek en wijk Noord.

Duidelijke plek
Met een duidelijke plek in ieder stadsdeel is het voor inwoners overzichtelijk waar zij terechtkunnen voor activiteiten en ondersteuning. Iedereen kan dankzij dit aanbod mee blijven doen in de samenleving. Ieder op een eigen manier. Het aanbod en de ondersteuning zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Er is geen verwijzing nodig. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Ondersteuning
Voor inwoners die meer nodig hebben dan een activiteit, biedt Wijkracht waar nodig ondersteuning. De sociaal werkers en vrijwilligers signaleren thema’s als eenzaamheid, depressie of armoede eerder en bieden informatie, advies en hulp.  Als netwerkorganisatie werkt Wijkracht intensief samen met inwoners, vrijwilligers en andere professionals. Hierdoor is Wijkracht in staat om mensen snel de juiste ondersteuning te geven.

Huiskamer
In het Kulturhus heeft Wijkracht op de begane grond een sfeervolle huiskamer ingericht. Op de eerste verdieping richt Wijkracht een cursuslokaal in. De huiskamer is de centrale plek om binnen te lopen voor een kop koffie, een vraag of een gesprek. Er zijn altijd mensen aanwezig die de bezoekers welkom heten. Zij nemen de tijd en hebben aandacht voor de vragen, ideeën en verhalen van de bezoekers. 

Vanaf 18 oktober 2021 is de huiskamer elke ochtend van 9.30-12.00 uur open. Sommige ochtenden hebben een eigen karakter. Zo is op dinsdagochtend de sportcoach aanwezig en kunt u in de huiskamer mee lunchen. Op donderdagochtend kunt u terecht met alle vragen over de laptop, tablet of mobiele telefoon en vrijdagochtend de ouderensoos.

Activiteitenprogramma
Het activiteitenprogramma stelt Wijkracht graag samen mét de bewoners samen. De vraag en interesses van de bewoners vormen hiervoor de basis. Wijkracht wil ook graag programma’s aanbieden op basis van kunst, film, lezing, literatuur etc. Hiervoor zoeken we de samenwerking met bewoners én organisaties in de wijk en stad. Hebt u een zelf een suggestie of wilt u ons helpen, laat het weten!

Het programma tot nu toe ziet u in deze flyer.

De Huiskamer van Wijkracht is in het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 Hengelo.
Voor informatie: Ankie klein Gebbink 06 51 46 77 09 of a.kleingebbink@wijkracht.nl 

Mijn vraag of opmerking...