Nieuws

AVEM groepen weer volop actief

We zijn blij dat er weer meer mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten. Onze Avem groepen in Hengelo zijn sinds kort weer volop bezig.

Ze organiseren ontspannende activiteiten waarbij elkaar ontmoeten centraal staat. Het typisch Nederlandse weer houdt de deelnemers niet tegen om buitenactiviteiten te plannen. Zo trokken vrijwilligers en deelnemers afgelopen week richting Oldenzaal. 

Op het Hulsbeek barbecueden ze samen. Bijpraten, samen eten en genieten in de frisse buitenlucht. Het was weer een geslaagde activiteit voor deze Avem groep. 

Avem
De Avem groepen zijn ontmoetingsgroepen voor Suryoye- , Turks en Arabisch sprekende ouderen. Voor iedereen is het belangrijk om mensen te ontmoeten die jou verstaan en begrijpen. Dit geldt zeker voor oudere mensen. Wanneer je niet in Nederland geboren bent, een andere taal spreekt en een andere culturele achtergrond hebt, is het fijn om mensen te ontmoeten die dezelfde taal spreken. In de Avem groepen communiceren de aanwezigen in hun moedertaal. Dit geldt óók voor de begeleiding. De groepen komen elke week op een vast moment bij elkaar.

Er zijn diverse Avem-ontmoetingsgroepen verspreid over Hengelo. Er is dus altijd wel een groep in de buurt! De kosten voor deelname aan een groep bedragen € 1,00 per keer, inclusief een kop koffie of thee.

Mijn vraag of opmerking...