Cursussen en trainingen

De Wijkracht Academie is hét kenniscentrum voor professionals, inwoners, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, waar ook externe partners gebruik van kunnen maken.

Onze missie is het bieden van een optimaal aanbod aan kennisdeling, scholing en training, op het gebied van sociale zorg. De Wijkracht Academie levert een positieve bijdrage aan het functioneren van professionals, inwoners, vrijwilligers en mantelzorgers.

Zorgen dat
De vragen op het gebied van zorg en welzijn zijn de komende jaren sterk aan veranderingen onderhevig; van zorgen voor naar zorgen dat. Dit vertaalt zich in nieuwe zorg- en welzijnsarrangementen en in een breed pakket van nieuwe eisen aan de professional, mantelzorger en vrijwilliger.

De Wijkracht Academie volgt deze trend en wil een plek zijn waar kennisoverdracht plaatsvindt: om veranderingsprocessen te laten slagen, is een transitie nodig waarin mensen zich continu kunnen ontwikkelen.

#Borne #Dinkelland #Haaksbergen #Hengelo #Oldenzaal

Kwaliteit is een belangrijk begrip binnen de Wijkracht Academie. Hoe hoger de kwaliteit van de kennisdeling, hoe beter de professionals, mantelzorgers en vrijwilligers in staat zijn hun taken uit te voeren. Iedereen kan meedoen aan de Wijkracht Academie. We hebben een extern aanbod voor inwoners, vrijwilligers en professionals en een intern aanbod voor medewerkers. Meedoen kan op verschillende manieren:

  • Kennisteams
  • Trainingen
  • Workshops
  • Cursussen
  • Themabijeenkomsten (Wijkracht podium)
  • Lezingen
  • Netwerkbijeenkomsten

Lees meer over de Wijkracht Academie op de website. Hier vind je ook het actuele aanbod en de mogelijkheid om je aan te melden voor een training of evenement. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...